Rodebietenhartjes met mierikswortel-waterkerssaus

Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås

Ingrediënten: voor 8 porties:
100 gram boter of margarine
4 dl melk
3 dl tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
2 verse rode bieten
Saus:
3 dl zure room
½ dl light mayonaise
3 eetlepels fijngehakte mierikswortel
1 eetlepel geperst citroensap
½ theelepel zout
½ maatlepel witte peper
½ doosje tuinkers
  1. Smelt de boter/margarine gedurende ½ – 1 minuut in een pan en laat het vet afkoelen/smoren?
  2. Meng de melk met het meel, bakpoeder en zout. Klop/kluts vervolgens het vet erdoor.
  3. Schil de rode bieten en hak/snijdt ze vervolgens fijn. Voeg ze daarna toe aan het beslag. Bak van het beslag wafels in een wafelijzer. Serveer de wafels zo versgebakken mogelijk.
  4. Meng de zure room en mayonaise. Maak het op smaak met de mierikswortel, citroen, peper en zout. Knip de tuinkers af en voeg die toe. Serveer de saus bij de versgebakken rode bieten hartjes.