4 juni 2019: lezing over Öland door dhr. R. Westra

Op dinsdag 4 juni zal ons medelid René Westra een verhaal vertellen over Öland, het Zweedse eiland waar hij zelf een groot deel van het jaar woont.

Öland : een bijzonder eiland in de Oostzee
We zullen vanavond beginnen met een persoonlijk verhaal: hoe is de spreker er toe gekomen een huis te kopen op het verre eiland Öland, hoe is het hem er sindsdien vergaan en hoe ziet hij de toekomst tegemoet?
Maar ook zullen we een indruk krijgen van het eiland vanuit verschillende gezichtspunten: hoe is dit deel van Zweden ontstaan, hoe is het geologisch gevormd en hoe heeft het zich in de geschiedenis zich verder ontwikkeld?
En we gaan wat horen over natuur en cultuur van het eiland van nu. Zo is het zuidelijke deel, Stora Alvaret, dat tot Unesco-Werelderfgoed is benoemd, een enorm kalksteengebied met een heel bijzondere flora.
Verder is het eiland beroemd om zijn eeuwenoude kastelen en om de honderden molens en molentjes die er te vinden zijn.

De avond wordt gehouden in het Harmoniegebouw, zaal  13.15.0048, Oud Kijk in ’t Jatstraat 26, Groningen.
De lezing begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
De avond kost €3,00 voor belangstellenden. Voor leden van de Scandinavische Vereniging Groningen is de toegang gratis.